Vacature Gezinsondersteuner

Onze stichting

De Van Veldhuizen Stichting werkt al 60 jaar in Rotterdam met kwetsbare kinderen en gezinnen. Dit doen wij via Kinderopvang Plus (0-4 jaar), Dikkertje Dap en via Opvoedwinkel Twinkeltje.

Project ‘Van Kansarm naar Kansrijk’
Via het Sint Laurensfonds hebben wij de mogelijkheid gekregen om een nieuw project te starten: ‘Van Kansarm naar Kansrijk’.
 Met dit project willen wij Kwetsbare maar Kansrijke gezinnen ondersteunen om hun positie te verstevigen. Door het inzetten van kleine interventies en één professional per gezin, eerst intensief, daarna steeds meer op afstand willen wij bereiken dat deze gezinnen na afloop hun problemen zelfstandig het hoofd kunnen bieden, of weten waar zij voor hulp kunnen aankloppen.

De doelgroep: Kwetsbare maar Kansrijke gezinnen

Voor onze aanpak richten we ons op gezinnen:

• die kwetsbaar zijn op meerdere leefgebieden (huisvesting, gezondheid, dagbesteding) en waar sprake is van zichtbare armoede problematiek of het aannemelijk is dat het gezin in armoede dreigt te geraken,
  • die kansrijk zijn omdat de opvoedvaardigheden van het gezin in principe aanwezig zijn, maar
  • waar de kwetsbaarheid, zorgen en stress van de ouders de ontwikkeling van het kind (de kinderen) in de weg staan.

Met ons project willen wij ouders/gezinnen tijdelijk ondersteunen om de zelfstandigheid en de al (potentieel sterke) elementen in het gezin te versterken. Hierbij kijken we naar het hele gezin en naar de problemen op alle leefgebieden.

Waar verschillende vrijwilligers organisaties goede zorg op één of enkele leefgebieden aanbieden,  kunnen wij indien nodig opschalen met onze totaalaanpak. Waar het wijkteam afschaalt kunnen wij met dit project nog meer structurele verbetering brengen. Dit betekent dat wij actief samenwerken met partners in de keten of het netwerk rondom het gezin.

Voor dit project zijn wij op zoek naar twee

Gezinsondersteuners

Eén functie voor 20 uur en één voor 16 uur per week voor de periode van 1 tot 3 jaar

(start 1 januari 2019)

Wat ga je doen?
Je bouwt een vertrouwensband op met het gezin en wint vertrouwen door je professionele en deskundige werkwijze. Je brengt de hulpvraag van het gezin en de (sociale) omgeving in beeld naar aanleiding van gesprekken bij de gezinnen thuis en stelt een gezinsplan op. Je activeert en versterkt het gezin door de praktische, pedagogische en relationele vaardigheden van het gezin uit te breiden. Je biedt praktische hulp door de weg te wijzen naar allerlei instanties en het opbouwen van en versterken van het informele netwerk van het gezin. Je onderhoudt contacten met betrokken partijen zowel intern als extern. Het doel van jouw begeleiding is dat er een structurele verbetering binnen het gezin plaatsvindt, waardoor de ontwikkelkansen voor de kinderen toenemen.

Als Gezinsondersteuner breng je mee
Werken als Gezinsondersteuner is lang niet altijd even makkelijk. Het stelt behoorlijke eisen aan je kennis, vaardigheden en persoonlijkheid. Daarom is het belangrijk, dat je een brede analyse kunt maken van de gezinssituaties waarbij je oog hebt voor alle leefgebieden en het overzicht hierop kunt behouden. Daarnaast is het belangrijk dat je bekend bent met de sociale kaart van Rotterdam en dat je een open en leergierige houding hebt waarbij niet alleen de kennis en ideeën van betrokken professionals, maar ook de ideeën en wensen van het gezin zelf kunnen worden meegenomen in een gezinsplan. Uiteraard heb je veel kennis van het jonge kind  (0-4 jaar). Je bent communicatief vaardig, goed in staat feedback te geven en te ontvangen en denkt in oplossingen en niet in problemen.  Tot slot moet je het leuk vinden om ons project mede te helpen ontwikkelen.

Verder :
heb je een afgeronde relevante Hbo-opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening (of gelijkwaardig, bijv. SPH of Pedagogiek),

• heb je minimaal 2 jaar werkervaring in een soortgelijke functie ,
  • ben je bij voorkeur SKJ geregistreerd,
  • voel je je als een vis in het water in een baan waar je veel op pad bent en zelfstandig aan het werk bent!

Wat bieden wij?
De gezinsondersteuners staan aan de start van een geweldig project en kunnen hier samen met collega’s samen vorm aan geven en verder ontwikkelen.
Onze stichting staat voor kennis en expertise en biedt kansen tot ontwikkeling. Het team is ambitieus en betrokken en staat voor ‘onze’ doelgroep.
De arbeidsvoorwaarden zijn prima. Voor deze functie geldt CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening, schaal 8 (minimaal €2544 en maximaal € 3624 per maand bij 36 uur).

Interesse?
Heb je interesse, mail dan je CV mét motivatie naar: sigrid@vanveldhuizenstichting.nl.
Wil je eerst meer informatie bel dan naar Sigrid Mol, projectleider, op telefoonnummer 06 1841 6317.

De reactietermijn eindigt op woensdag 10 oktober.