Twinkeltje zoekt stagiaires

Opvoedondersteuning Twinkeltje is voor het schooljaar 2016-2017 opzoek naar enthousiaste en zelfstandige stagiaires die ons team komen versterken. Er zijn 12 plaatsen beschikbaar. Studenten die samen een goed team vormen, mogen dit aangeven.

De opdracht
Ben je op zoek naar een uitdagende stage, waarin je zelfstandig opvoedkundige activiteiten gaat ontwikkelen, opstarten en uitvoeren, dan is deze stage iets voor jou! Het is een stage waarin je begeleid wordt door HBO opgeleide collega’s, maar waarin ook veel eigen verantwoordelijkheid, vrijheid en zelfstandigheid wordt verwacht. Tijdens deze stage krijg je de opdracht om met een mede-student het aanbod van Twinkeltje op een nieuwe locatie uit te gaan zetten. Omdat Twinkeltje haar diensten in nieuwe gebieden wil gaan aanbieden zullen de stagiaires starten met het inzetten van ons het aanbod op een nieuwe locatie in Rotterdam.

Wat ga je als stagiaire doen?
Je zult vanuit een vaste locatie (één van onze locaties Plusopvang) het concept 'Ruimte voor Ouders' vorm gaan geven. Van daaruit ga je verschillende activiteiten aanbieden aan de ouders van Dikkertje Dap en ouders uit de wijk. Deze activiteiten ga je inplannen, ontwikkelen en uitvoeren met je mede-student. Ook zal je af en toe een externe partij of gastspreker uitnodigen voor een leuke activiteit. Een activiteit kan een thema met een opvoedkundig onderwerp zijn, een workshop, een opvoedcursus of een ouder-en-kind ochtend.

Naast de wisselende activiteiten, zul je ook ouder-en-kind activiteiten opstarten die wekelijks aangeboden worden. Dit zijn Mamatijd (voor (zwangere) ouders en hun kind tot 1 jaar) en Dreumestijd (voor ouders en hun kind in de leeftijd van 1 tot 2 jaar). Verder ga je onderzoeken of er mogelijkheden zijn om een Speelotheek op jouw locatie te starten.
Omdat het om een nieuwe locatie gaat, zul je je ook bezig houden met netwerken, werving en pr. Naast de verschillende activiteiten voer je ook opvoedkundige gesprekken met ouders - in groepsverband of individueel.

Alle werkzaamheden ga je zoveel mogelijk zelfstandig uitvoeren, samen met een medestudent, onder supervisie van een HBO-opgeleide collega van Twinkeltje.

Profiel
De Van Veldhuizenstichting is op zoek naar studenten die houden van een uitdaging! De stage vraagt veel zelfstandigheid, creativiteit en flexibiliteit. Je moet kunnen plannen, organiseren en affiniteit hebben met zowel groepen ouders als kinderen.
Communicatieve vaardigheden zijn belangrijk, omdat je gaat werken met zowel professionals als ouders en hun kinderen. Hierbij is ook van belang dat je het vertrouwen van een ander kan winnen, geduld hebt en om kan gaan met verschillende doelgroepen. Daarnaast kun je je vinden in onze missie en draag je deze ook uit.
Goede kennis over de algemene ontwikkeling en spelontwikkeling van het jonge kind zijn een pre.

Vind jij jezelf sociaal vaardig, heb je vertrouwen in jezelf dat je mooie producten kan uitvoeren en zelfstandig besluiten kan nemen, dan is deze stage echt iets voor jou!

Reageren
Ben je geïnteresseerd in deze stageplaats? Laat dit dan weten aan Anne Eva Zwaanswijk, Pedagoog Opvoedondersteuning Twinkeltje.
Om te solliciteren kun je een motivatiebrief en CV sturen of mailen naar:

Van Veldhuizenstichting
Opvoedondersteuning Twinkeltje