Twinkeltje zoekt stagiaires

Ben jij een enthousiaste en zelfstandige stagiaire die ons team zou willen versterken? Dan willen wij graag met jou kennismaken! Globale omschrijving van de opdracht Ben je op zoek naar een uitdagende stage, waarin je zelfstandig opvoedkundige activiteiten gaat ontwikkelen, opstarten en uitvoeren, dan is deze stage iets voor jou! Het is een stage waarin je begeleid wordt door HBO opgeleide collega’s, maar waarin ook veel eigen verantwoordelijkheid, vrijheid en zelfstandigheid wordt verwacht. Tijdens deze stage krijg je de opdracht om met een mede student het aanbod van Twinkeltje op de locatie Centrum aan te gaan bieden.

Wat ga je als stagiaire doen?
Je zal vanuit een vaste locatie (één van onze locaties Plusopvang Crooswijk of Centrum) het concept “Ruimte voor Ouders” vorm gaan geven van waaruit je verschillende activiteiten gaat bieden aan de ouders van Dikkertje Dap en ouders uit de wijk. Deze activiteiten ga je inplannen, ontwikkelen en uitvoeren met je medestudent. Ook zal je af en toe een externe partij/ gastspreker uitnodigen voor een leuke activiteit. Een activiteit kan een thema met een opvoedkundig onderwerp zijn, een workshop, een opvoedcursus of een ouder-en-kind ochtend.

Naast de wisselende activiteiten, zal je ook andere vaste activiteiten gaan organiseren die wekelijks aangeboden worden. Dit zijn Mamatijd (voor (zwangere) ouders en hun kind tot 1 jaar), Dreumestijd (voor ouders en hun kind in de leeftijd van 1 tot 2 jaar) en de Speelotheek Plus (ouders en hun kind van 1 tot 6 jaar). Daarnaast ook het uitvoeren van diverse gesprekken over opvoedkundige onderwerpen. Dit kan in groepsverband zijn, maar ook in individuele gesprekken met de ouders. Verder zal je je ook bezighouden met netwerken, werving en pr. Alle werkzaamheden zal je zoveel als mogelijk zelfstandig uit gaan voeren, samen met een medestudent, onder supervisie van een HBO opgeleide collega van Twinkeltje.

Profiel van studenten die wij zoeken

· Je bent zelfstandig, creatief, flexibel en houdt wel van een uitdaging.

· Je kan goed plannen, organiseren en heb affiniteit met verschillende doelgroepen ouderen en kinderen.

· Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden die je nodig zal hebben bij gesprekken met zowel professionals als ouders.

· Je kan je vinden in onze missie en kan dit uitdragen.

· Goede kennis over de algemene ontwikkeling en spelontwikkeling van het jonge kind en ervaring met het werken met ouders zijn een pre.

Interesse? Je kunt je je motivatiebrief en CV sturen naar

Van Veldhuizenstichting t.a.v.
Twinkeltje Opvoedwinkel
Isaäc Hubertstraat 121
3034 CS Rotterdam
tel.: 010 411 5043
e-mail: marije@twinkeltje.info

Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met
Marije van Hees,
Pedagoog Opvoedondersteuning Twinkeltje
op 010 411 5043 of e-mail: marije@twinkeltje.info.

Over Van Veldhuizen Stichting en Twinkeltje Opvoedwinkel

De Van Veldhuizen Stichting bestaat uit: Kinderopvang Dikkertje Dap (Kinderopvang Plus op vijf locaties in Rotterdam) en Opvoedwinkel Twinkeltje (opvoedondersteuning). De opvang van kinderen gebeurt op basis van een zogenaamde ‘plus’. Dit houdt in dat er veelal kinderen worden opgevangen waarbij speciale zorg moet worden geboden. Twinkeltje Opvoedwinkel biedt laagdrempelige opvoedondersteuning. Vanuit de opvoedondersteuning werken wij preventief en vaak groepsgericht met ouders. Dit doen wij thematisch. Onder andere via cursussen en via onze Speelotheken. Wij werken vanuit een laagdrempelige aanpak.

De missie van de stichting is: De Van Veldhuizen Stichting wil dat kinderen, binnen gezinnen waarbij de draagkracht en draaglast niet in balans zijn, zich optimaal kunnen ontwikkelen. Dit doen we als expertisecentrum via een totaalaanpak met producten als gezinsbegeleiding, opvoedondersteuning en hoogwaardige kinderopvang.

De visie van de stichting is als volgt omschreven: Als een stabiele en gezonde organisatie zijn we een professionele aanbieder van een totaalaanpak, die haar expertise uitdraagt naar gelang de behoefte en problematiek van onze doelgroep. Steeds beter vormen we een spil op het gebied van opvang, begeleiding en ondersteuning waar reguliere opvang niet mogelijk en behandeling (nog) niet aan de orde zijn. Hierbij werken we intensief samen met andere partijen binnen de keten van het jeugdbeleid. Door het proactief oppakken van kansen en mogelijkheden en het ontwikkelen van nieuwe producten die innovatief en preventief gericht zijn, zijn we een serieuze partner binnen het werkveld van jeugd en gezin. ‘Opvoeden hoef je niet alléén te doen’ Voor meer informatie over Twinkeltje Opvoedwinkel kun je kijken op de website van Twinkeltje.