Onze diensten

Vanuit een jarenlange opgebouwde expertise biedt de Van Veldhuizen Stichting Kinderopvang Plus en Opvoedondersteuning. Dit doen wij vanuit diverse locaties binnen Rotterdam.

Onze insteek is preventief en laagdrempelig. Onze doelgroep ouders en kinderen kenmerkt zich door een diversiteit aan problematiek zowel bij het gezin als bij het kind en vaak combinaties hiervan. Het uitgangspunt hierbij is het voorkomen dat problemen ontstaan of onnodig zwaarder worden.

Kinderopvang Plus
Vanuit de locaties voor Kinderopvang Plus bieden wij kinderopvang die verder gaat dan het reguliere. Wij vangen de kinderen op in kleinere groepen en onze gezinsadviseurs begeleiden ouders met hun problematiek. Om ouders te helpen pedagogisch sterker te worden zetten wij onze pedagoog in.

Opvoedondersteuning
Ouders of opvoeders kunnen bij onze opvoedwinkel/punten terecht met vragen over de opvoeding van kinderen van 0 tot 18 jaar. Waar nodig kan een meer persoonlijk advies gegeven worden via gesprekken met onze pedagogen. Ook bieden wij groepsgerichte bijeenkomsten en cursussen over opvoeden aan. Daar waar een organisatie speciale wensen heeft kan er een product Op Maat geboden worden.

Twinkeltje op Maat
Organisaties en instellingen kunnen ook diensten op maat inkopen. U kunt dan denken aan een pedagoog op de koffie, pedagoog in het dagverblijf, of bijeenkomsten voor ouders. Deze betaalde dienst heet Twinkeltje Op Maat. Ons doel is om te zorgen dat opvoedvragen niet uitgroeien tot opvoedproblemen! Door snel en vraaggericht te werken geven we maximale ondersteuning aan ouders die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

logoDikkertje Dap

Dikkertje Dap biedt kinderopvang Plus voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De kinderen worden in groepen van maximaal 10 tot 12, begeleid door een tweetal pedagogisch medewerkers. Dikkertje Dap staat ervoor om niet alleen met het kind te gaan werken maar ook hulp en ondersteuning te bieden aan ouders/ verzorgers. Of er een indicatie voor plaatsing bij Dikkertje Dap aanwezig is wordt bepaald volgens een hiervoor ontwikkeld systeem.

Lees verder >

 

Ruimte voor Ouders

Ruimte voor Ouders is een plek binnen de plusopvang waar ouders elkaar kunnen ontmoeten. Ze kunnen activiteiten ondernemen, ervaringen delen en elkaar adviseren en ondersteunen bij de opvoeding van hun kinderen. De ruimte is te vinden in de IsaƤc Hubertstraat en er zijn wekelijks activiteiten.

Lees verder >

 

Twinkeltje

Twinkeltje is een laagdrempelige opvoedwinkel waar ouders terecht kunnen met vragen over de opvoeding van hun kind. Opvoedwinkel Twinkeltje heeft meerdere vestigingen. Er zijn winkels/punten in Crooswijk,Kralingen en Oude Noorden. Daarnaast is de pedagoog wekelijks aanwezig in De Esch.

Lees verder >