Over ons

De Van Veldhuizen Stichting werd in 1968 opgericht door dominee Van Veldhuizen. Voor die tijd was in Rotterdam al sociaal-medisch kinderdagverblijf Dikkertje Dap actief (sinds 1957). Anno nu biedt de Van Veldhuizen Stichting, Opvoedondersteuning en Kinderopvang Plus voor 0-4 jaar.

Kwaliteit
Ons uitgangspunt is: ieder kind moet zich optimaal kunnen ontwikkelen. De Van Veldhuizen Stichting streeft naar een hoog kwaliteitsniveau. Zo werken er bij onze opvoedwinkels pedagogen en consulenten die naast hun pedagogische studie, aanvullende trainingen hebben gevolgd. Hierdoor zijn zij gecertificeerd om een diversiteit aan spreekuren, opvoedcursussen en –trainingen te kunnen bieden.

Kwaliteit in de kinderopvang plus is voor ons een vanzelfsprekendheid. Naast de eisen die worden gesteld vanuit de Wet Kinderopvang hebben wij gekozen voor een extra kwaliteitstoets, die van de HKZ (Stichting Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector). In maart 2012 zijn wij door een externe certificeerder getoetst en hebben wij met trots het HKZ-certificaat in ontvangst genomen.

Jaarlijks worden zowel intern als extern audits afgenomen om te blijven toetsen of wij aan de kwaliteitsnormen blijven voldoen.
Ook de GGD voert inspecties uit; u vindt deze rapporten elders op deze site.

Onze kernwaarden
Positiviteit